Luxor VIP Marsa Alamból

1 napos
Kategória:

Luxor VIP transzferrel Marsa Alamból

Engedjék meg, hogy egy felejthetetlen időutazásra invitáljuk Önöket! Térjenek velünk vissza a dicső múltba, az egyiptomi királyok és Tutanhamon korába!

Egész napos Marsa Alamból induló Luxor kirándulásunk alatt a történelemkönyvek lapjai egyenként elevenednek majd meg a szemük előtt, és 1 napra Önök is részeseivé válhatnak ennek a varázslatos, magával ragadó világnak. 

Luxor, vagy ahogyan a történelemkönyvekből ismerhetjük, Théba, az ókori Egyiptom egyik fővárosa volt. Ma a világ legnagyobb szabadtéri múzeuma. Ebben a Nílus partján fekvő kisvárosban a múlt és a jelen, az ókori és a modern civilizáció egyedülálló keveredése bűvöli el a látogatót.

Minimum létszám: 6 fő

A program hétvégén: 4.00 - 22.00-23.00 körül

Indulási napok : hétfő, kedd, csütörtök, vasárnap

Jó tanács : a Királyok Völgyében tilos a fényképezőgép használata, ezért kérjük a fényképezőket állomáson hagyják a buszban.

Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ami a sziklákkal körülvett Királyok Völgyében még inkább érvényes, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet, valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával, de egyéb előírás ruházatra nincs) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

Kérjük hozzanak magukkal költőpénzt: egyiptomi font! (a Tutanhamon sírba a belépő csak helyi valutában fizethető!)

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, gyerekár: 11,99 éves korig

Fontos: A VIP  a transzferre vonatkozik, tehát kényelmes, kevés utas egy kisbuszban, gyorsabb, rugalmasabb. VIP program minden esetben tartalmaz magyar nyelvű idegenvezetést, de mivel kevés magyarul beszélő kulturális idegenvezető van Egyiptomban, előfordulhat, hogy néha a helyszínen csatlakozik másik busz is,  mégis kis csapat, nem 40 fős csoport, így az egész programmenet rugalmasabb.

A programok sorrendje felcserélődhet.

Tartalmazza
utazás légkondicionált autóbusszal
ebéd
belépők
magyar nyelvű idegenvezetés
Nem tartalmazza
Tutankhamon sírkamrája a Királyok Völgyében
fotójegy a Királyok Völgyében
ebédnél az italok
Nílusi hajókázás - Banán-sziget

1

Hajnali órákban indulunk Safaga irányába, ahol csatlakozunk a hurghadai utasokhoz és együtt utazunk tovább.

2

Felkészült idegenvezetőnk segítségével elkalauzoljuk Önöket a hieroglifák útvesztőjében, bevezetjük Önöket Egyiptom történelmébe! Meglátogatjuk a titokzatos Királyok Völgyét, a képekkel és hieroglifákkal gazdagon díszített király sírokat, Hatsepsut királynő impozáns, sziklába vájt halotti templomát, és a Memnon Kolosszusokat. A Níluson áthajózva gyönyörködhetünk a keleti és nyugati part építészeti remekműveiben, melyek évszázadok óta ékességei a városnak. Itt néhány percre valóban úgy tűnik majd, hogy visszafordult az idő kereke, hiszen 4000 évvel ezelőtt is hasonló látvány fogadta a folyó felől a városba érkezőket.

3

A Nílus túlpartján, a Karnaki templom lélegzetelállító, monumentális oszlopai között barangolva érthetjük meg igazán, milyen határtalan is az emberi teremtőképesség. Csodálattal és tisztelettel adózhatunk az alkotóinak, akik több mint 2000 éven keresztül építették meg a világ egyik legnagyobb ókori vallási színhelyét, a mai Egyiptom leghíresebb épületegyüttesét.

4

Az épület falai mentén sétálva, a több ezer éves köveket megérintve, és mélyen magunkba szívva Egyiptom forró levegőjét, méltán érezhetjük, hogy már mi is részesei lettünk ennek a világnak.

5

Útba ejtünk egy papíruszműhelyt is.