Fakultatív infók

VÍZUM
Hurghada és Marsa Alam: Érkezéskor a repülőtéren tudják megvenni a bank ablaknál, ára: 25 $! (Utazási irodák képviselőjénél az ár magasabb lehet!)
Sharm el SheikhAmennyiben nem tervez Kairóba vagy Luxorba utazni, tehát nem hagyja el a Sínai-félszigetet, nem szükséges vízumot vásárolni, elég az ingyenes “only sinai” pecsét is. Tehát Kairó és Luxor esetén érkezéskor kérjük, vegye meg a vízumot, melynek ára 25 $, Jeruzsálem, Petra, Dahab, Blue Hole, Mózes hegy, Szent Katalin kolostor, Színes kanyon, Tiran, Ras Mohamed és egyéb helyi programok esetén nem kell vásárolni vízumot. Viszont MINDEN PROGRAMRA vinni kell az útlevelet illetve egy fénymásolatot is!
NAGYON FONTOS! Amennyiben tervezi Kairót/Luxort és Jeruzsálem/Petra programot is és időben az országhatáron túli program lesz előbb, a határon érvényesítetni kell a korábban megvásárolt vízumot, mert egyszeri belépésre érvényes! A kísérő kollégának szóljon minden esetben, hogy terveznek kairói programot is és intézi a szükséges teendőket!

PÉNZNEMEK
Fakultatív programjaink amerikai dollárban (USD) vannak megadva, de fizethetők euróban és egyiptomi fontban (EGP vagy LE) is. 
Kérem, figyeljenek a pénzek állapotára és évjáratára. Általában nem fogadják el a 2006 év előtti dollárt (biztonsági elemek miatt), illetve a gyűrött, tollal írt bankjegyeket sem, mivel ezeket a bank nem veszi be! Érdemes már hazai váltáskor erre figyelni!
Gyerekkedvezmény: 3,99 éves korig INGYENES, gyerekár: 4-11,99 éves korig. 

PROGRAMOK LEÍRÁSA
Minden programnak megtalálható a részletes leírása a weboldalon és Facebook oldalon is. Kérem, olvassák el (az egyes városok nevére kattintva) és ha bármi kérdés felmerül, jelezzék, ne legyenek kérdések, félreértések, hiszen célunk, hogy mindenki elégedett legyen és élményekkel telve menjen haza a nyaralásból!

ELÉRHETŐSÉG
Általában elmondható, hogy reggel 8 és este 21 óra között folyamatosan elérhetőek vagyunk - kivétel lehet, amikor éppen sivatagi programon vagyunk és nincs térerő. Kérjük, az üzeneteiket, hívásaikat ezen időintervallumon belül intézzék, hiszen nekünk is szükségünk van a sok munka mellett pihenésre, mindenki érdeke, hogy frissen érkezzünk a programokra. Természetesen ha probléma van, az adott időszakon kívül is jelentkezhet, de ami megoldható napközben, illetve nem sürgős, azt kérjük nappal intézni. 
Elérhetőségeink: telefon és viber: +20 106 855 8853, e-mail: [email protected]

FIZETÉS
Annak érdekében, hogy szebbé tegyük a nyaralásukat és kiválóan tudjuk szervezni, idén bevezettük az előleg utalását. 
Repülős Kairó esetén 100 %, a többi túra esetén 25 % előleg utalását kérjük. 
Az utalást magyar bankszámlára, forintban kérjük utalni!
Akik utalják az előleget, természetesen mindenben előnyben részesülnek, övéké lesznek az első helyek, hiszen már utazás előtt biztosítottuk egymást a programról. 
Aki már érkezés után jelentkezik, természetesen igyekszünk segíteni, de garantálni nem tudjuk a helyeket, hiszen nagyon megugrott az érdeklődés Egyiptom és a programok iránt és a helyek korlátozottak. 
Jelentkezés egy hónappal az utazás előtt, illetve az utalást is ekkor kérjük, a napok és részletek fixálása indulás előtt pár nappal történik.
Amennyiben nyaralását last minute foglalja és bármilyen programot tervez, kérjük amint lehetséges, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy egyeztetni tudjunk a szabad helyekről.

LEMONDÁS
Program lemondása 24 órán túl a teljes összeg visszajár, 24 órán belül nincs lehetőség lemondásra.  Előre egyeztetett, létszámos, VIP, repülős utak esetén nincs visszatérítés.  Lehetőség van a programok áthelyezésére másik napra, amennyiben nem ütközik a létszám minimumba, ennek díja 5 $. Lemondás akkor érvényes, ha részünkről megtörtént a visszaigazolás.
A programok megtartása fontos a többi vendégnek, emiatt nem kerülhetnek kellemetlen helyzetbe, akár a program lemondása vagy többletköltség nem megoldható, valamint ezen túrák esetén foglalva és előre fizetve van kizárólag Önöknek az idegenvezető, az egyéni engedélyek. Köszönjük a megértést, célunk, hogy mindenki élményekkel térjen haza egy kiváló nyaralásból és szeretettel várjuk legközelebb is.

TALÁLKOZÁSI PONT ÉS IDŐ
Minden program pontos indulási idejét a megbeszélt kapcsolati elérhetőségen küldjük előző délután/este. Amennyiben 20.00 óráig nem kapják meg, kérjük, jelentkezzenek.
A találkozási pontot is üzenetben írjuk. Egyes szállodákban a recepció, más szállodáknál a külső kapu, megint más szállodáknál pedig a közelben egy fix, könnyen megtalálható pont lesz megadva. Nagyon fontos, hogy azzal a transzferrel menjenek csak, aki tudja a szobaszámot! Ha késne a transzfer 10 percet, kérjük, jelezze nekünk, hogy utána tudjunk járni, mi lehet a probléma, leggyakrabban előforduló gond, hogy az előző szállodában késtek az utasok. Így kérjük mindig pontosan érkezzenek a megbeszélt helyre, hogy ne legyen csúszás!

BETEGSÉG, ORVOS, BIZTOSÍTÁS - Hurghada
Amennyiben úgy érzi, hogy bármilyen egészségügyi problémája van, orvosra lenne szüksége, aki gyorsan segít, kérjük jelezze, segítünk ebben is, csak a biztosításra és útlevélre van szükség, így felhőtlenül élvezheti a nyaralást és a programokat sem kell lemondania!

REGGELI CSOMAG
Korai programoknál (Kairó, Petra, Jeruzsálem, Blue Paradise) előző nap délelőtt lehet igényelni a recepción reggeli csomagot, mivel a reggeli előtt indul a program. Azonban vannak szállodák, ahol ez nem megoldható, itt ajánljuk, hogy előző vacsoránál tudnak maguknak összekészíteni reggelit, talán még változatosabb is, mint a reggeli csomag. :)

BORRAVALÓ, BAKSIS
Egyiptomban a mindennapok része a borravaló. Ajánlott otthonról készülni 1 $-osokkal, amennyiben nem megoldható, a hotel személyzete is tud váltani.
Kulturális illetve nagyobb programok esetén páronként 5-5 $ az ajánlott összeg az idegenvezetőnek és a két sofőrnek.
Hajós és sivatagi, illetve kisebb programok esetén fejenként 2-3 $ adható a hajó személyzetének, jeep sofőrnek.
Természetesen semmi sem kötelező, hiszen a borravaló az elégedettség fokmérője. :)

AJÁNLÁS
Amennyiben elégedettek voltak velünk, örömmel fogadjuk, ha megosszák élményeiket barátaikkal, ismerőseikkel és tovább ajánlanak bennünket! Illetve az oldalon is várjuk az értékeléseket, visszajelzéseket!
Értékeléshez kattintson az adott platform nevére!

Valamint, amennyiben elégedettek voltak, örömmel vesszük, ha ajánlanak bennünket ismerőseiknek és utazós csoportokban.