Dendera - Abydos Marsa

1 napos
Kategória:

Dendera - Abydos kirándulás Marsa Alamból

Rabul ejtette Önöket az ország történelmének és kultúrájának varázslatos és rejtélyes világa?

Egész napos Marsa Alamból induló Dendera - Abydos kirándulsáunk most igazi ínyencségekkel szolgál azoknak, akik szeretnék még jobban megismerni az ókori Egyiptom építészeti és kulturális örökségeit.

Egyedi túrát teszünk Egyiptom legrégebbi kereskedelmi útvonalán a hegyek és a Vörös-tenger között. Az út során megállunk majd, hogy megtekintsük a csodálatos hegyeket, ahol pillantást vethetnek az ősi Beduin Egyiptomra.

Minimum létszám: 6 fő. 

Indulás a szállodából a reggeli órákban, érkezés 22.00-23.00 körül.

Indulási napok: létszámtól függ

Jó tanács: Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, gyerekár: 11,99 éves korig

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat. 

A programok sorrendje felcserélődhet.

Tartalmazza
utazás légkondicionált autóbusszal
idegenvezetés
belépőjegyek
ebéd
Nem tartalmazza
ebédnél az italok

1

Kora reggeli órákban indulunk útnak.

2

Első állomásunk Felső-Egyiptom legősibb fővárosába, Abydosba, melyet több mint 5000 éve alapítottak. Megtekintjük I. Seti templomát, mely jó állapotban maradt fenn. Hihetetlen magasságú, és megannyi színű oszlop biztosan mindenkit elvarázsol, a templom falain a híres abydosi királylista található, mely I. Seti előtti királyokat mutatja be. A hieroglifák között látható egy helikopterhez hasonlító repülőgép, egy merülőhajó, és két farokvitorlával rendelkező gépezet alakja.

3

Következő állomásunk Ozireion, melyet Oziris tiszteletére emeltek. Ez egy egyedülálló templom, amelyben az ókori Egyiptom hét istenét imádták. Ozirisznek, Ízisznek, Hórusznak, Amon Rének, Harahti Rének, Ptahnak és az istenné nyilvánított Széthinek is volt itt saját szentélye. Úgy tartották, hogy a templomban található Ozirisz isten feje is.

4

Ezután felfrissülésként elfogyasztjuk ebédünket, majd utunkat tovább folytatva Denderában megtekintjük Hathor istennő templomát, mely egyben a legjobb állapotban fennmaradt ókori szentély. A sokszínű templom gyönyörűen díszített oszlopai és falai több mint 2000 évesek. Szintén itt található a világ egyik legősibb horoszkópja és naptára.

5

A túra végeztével visszaindulunk Marsa Alamba.