Asszuán Marsa

1 napos
Kategória:

Asszuán kirándulás Marsa Alamból

Ha szeretnék megismerni Egyiptom másik arcát is, tartsanak velünk erre a Marsa Alamból induló Asszuán kirándulásunkra a déli határvidékre, az Afrikai kontinens mélyére, Núbia kapujába, Asszuánba.

Ebben a Nílus parti, sokszínű kereskedő városban, mely a mai napig megőrizte eredeti báját, az ókori mesterművek és a modern építészet vívmányai alkotnak lenyűgöző elegyet. Az utcákat még belengi az afrikai bazárok hangulata, a núbiaiak beszédének lágy dallama. A helyiek önzetlen vendégszeretete és kedvessége üdítően hatnak az ide látogatókra.

Minimum létszám: 6 fő. 

Indulás a hajnali órákban, visszaérkezés 22.00-23.00 óra körül

Indulási napok: létszámtól függ

Jó tanács: Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, gyerekár: 11,99 éves korig

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat. 

A programok sorrendje felcserélődhet.


Tartalmazza
utazás légkondicionált autóbusszal
idegenvezetés
belépőjegyek
ebéd
Nem tartalmazza
ebédnél az italok
núbiai falu (25 $)

1

Kora reggeli órákban indulunk útnak.

2

Kirándulásunk során megtekintjük az asszuáni gátat. Az építészeknek ezzel a mérnöki remekművel sikerült megzabolázniuk a mindig kiszámíthatatlan Nílust, és megóvni a környéket az áradásoktól, és enyhíteni az aszályos időszakok problémáit.

3

Meglátogatjuk a kívülről egy félbehagyott obeliszket, ami egy máig ismeretlen fáraóhoz tartozik. Ez az obeliszk is tükrözi az ókori egyiptomi kézművesek képességeit, kézügyességét. (Külön belépővel közelről is megtekinthető)

4

Ebédünket egy helyi étteremben fogyasztjuk el, majd a helyiek kis vitorlás hajóival, a felukkákkal átkelünk a folyón, és Philae templomát látogatjuk meg, melyet Ízisz istennő tiszteletére építették. Ízisz az egyiptomi mitológia egyik legnépszerűbb istennője. Az asszuáni nagy gát megépítésével a templomot teljesen ellephette volna a víz. Ezért határoztak úgy, hogy Ízisz templomát áthelyezik egy másik szigetre. 1980-ban lettek készen a munkálatok, és azóta talán még szebb helyen fekszik, és máig épségben pompázik a Nílus közepén.

5

Valamint a program során megtekintjük az edfui Hórusz-templomot, melyet a sólyomisten tiszteletére emeltek, 79 m széles és 38 m magas pülonkapuja Amon karnaki templomának pülonja után a második legnagyobb ilyen építmény. A templom 137 m hosszú, udvarból, két oszlopcsarnokból, előcsarnokból, pronaoszból, szentélyből és raktárkamrákból áll.

6

A délután folyamán még lehetőségük nyílik meglátogatni egy núbiai falut, mely színes házaival és kézműves alkotásaival igazi mesebeli hangulatot áraszt. Egy ízletes menta tea vagy beduin kávé elfogyasztása mellett pedig megismerkedhetünk a helyiek szokásaival, életmódjával.