Edfu - Asszuán - Abu Simbel kétnapos Marsa

2 napos
Kategória:

Asszuán - Abu Simbel két napos kirándulás Marsa Alamból

Ha szeretnék megismerni Egyiptom másik arcát is, tartsanak velünk erre a Marsa Alamból induló Asszuán - Abu Simbel kétnapos kirándulásunkra a déli határvidékre, az Afrikai kontinens mélyére, Núbia kapujába, Asszuánba.

Majd fedezze fel a csodálatos Abu Simbelt, mely a világörökség részét képezi.

Minimum létszám: 6 fő.

Indulás a hajnali órákban, visszaérkezés másnap 22.00-23.00 óra körül

Jó tanács: Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, gyerekár: 11,99 éves korig

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat. 

A programok sorrendje felcserélődhet.

Tartalmazza
utazást légkondicionált autóbusszal
idegenvezetés
belépőjegyek
szállás félpanziós ellátással
ebéd
1-1 víz, üdítő
Nem tartalmazza
ebédnél az italok
núbiai falu (25 $)

1

Kora reggeli órákban útnak indulunk.

2

Kirándulásunk során megtekintjük az asszuáni gátat és a Nasszer-tavat. Az építészeknek ezzel a mérnöki remekművel sikerült megzabolázniuk a mindig kiszámíthatatlan Nílust, és megóvni a környéket az áradásoktól, és enyhíteni az aszályos időszakok problémáit.

3

Meglátogatjuk az edfui Hórusz-templomot, melyet a sólyomisten tiszteletére emeltek, 79 m széles és 38 m magas pülonkapuja Amon karnaki templomának pülonja után a második legnagyobb ilyen építmény. A templom 137 m hosszú, udvarból, két oszlopcsarnokból, előcsarnokból, pronaoszból, szentélyből és raktárkamrákból áll.

4

Ebédünket egy helyi étteremben fogyasztjuk el.

5

Majd a helyiek kis vitorlás hajóival, átkelünk a folyón, és Philae templomát látogatjuk meg, melyet Ízisz istennő tiszteletére építették. Ízisz az egyiptomi mitológia egyik legnépszerűbb istennője. Az asszuáni nagy gát megépítésével a templomot teljesen ellephette volna a víz. Ezért határoztak úgy, hogy Ízisz templomát áthelyezik egy másik szigetre. 1980-ban lettek készen a munkálatok, és azóta talán még szebb helyen fekszik, és máig épségben pompázik a Nílus közepén.

6

A délután folyamán fakultatív program keretében lehetőségük nyílik meglátogatni egy núbiai falut, mely színes házaival és kézműves alkotásaival igazi mesebeli hangulatot áraszt. Egy ízletes menta tea vagy beduin kávé elfogyasztása mellett pedig megismerkedhetünk a helyiek szokásaival, életmódjával.

7

Valamint vásárlásra is lehetőség nyílik Asszuánban.

8

Majd elfoglaljuk a szállást (3* vagy 4* hotelben), a vacsorát is itt fogyasztjuk el, és másnap a korai órákban indulunk Abu Simbelbe.

9

Itt megtekintjük II. Ramszesz templomát és Nefertari Hathor templomát. A templomokat II. Ramszesz fáraó uralkodásának idején faragták ki a hegyoldalból az i. e. 13. században, hogy időtálló emlékművet állítsanak a fáraónak és kedvenc királynéjának, Nefertarinak. Az 1960-as években a teljes komplexumot nemzetközi összefogással arrébb helyezték, hogy az Asszuáni-gát építésekor létrehozott Nasszer-tó el ne nyelje.

10

A fantasztikus látnivalók után elfogyasztjuk ebédünket is visszaindulunk Marsa Alamba.