Luxor Extra Marsa Alamból

Kategória:

Luxor Extra Marsa Alamból

Éljék át velünk Luxort egy felejthetetlen túrán.

Kiváló választás a kis csoportos program, mert:

- kényelmesebb
- gyorsabb
- magyarul beszélő idegenvezető
- több idő jut minden látnivalóra
- kisebb társaság, kevés útitárshoz kell igazodni
- légkondicionált kisbusz

Luxor, ókori nevén Théba, az Nílus partján található csendes kisváros, ahol békésen megfér egymás mellett a múlt és a jelen. Úgy tartják, hogy aki nem volt Luxorban, az nem volt Egyiptomban. Tartson velünk Hurghadáról a Luxor Extra kirándulásunkra!

Ez a szabadtéri múzeum a Felső-Egyiptomban található, a Nílus keleti partján és mai napig az egyik legfontosabb régészeti lelőhelyek között tartják számon.

A város mai neve, a Luxor, a középkori arab El-Ukszur szóból ered, és jelentése: paloták, kastélyok. Luxor és Karnak már az ókorban is híresek voltak.

A terület keleti és nyugati partra oszlik, a keleti oldalt a kezdet, a születés oldalának tartották, a nyugatit, az elmúlás és a halál, ezért temetkeztek a Nílus nyugati partjára.

Felkészült idegenvezetőnk segítségével elkalauzoljuk Önöket Egyiptom történelmébe!

Minimum létszám: 6 fő

Indulás a szállodából: kb. 5 órakor
Érkezés a szállodába: kb. 22 órakor

Jó tanács: ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet, valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával, de egyéb előírás ruházatra nincs) és mivel légkondicionált busszal utazunk, kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, gyerekár: 11,99 éves korig

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat.

A programok sorrendje felcserélődhet.

Tartalmazza
utazás légkondicionált autóbusszal
idegenvezetés magyar nyelven
ebéd
belépők
hajókázást a Níluson
Banán-sziget
Nem tartalmazza
ebédnél az italok
Nefertari sírja (1500 LE)

1

Reggeli órákban Marsa Alamból induló kirándulásunk első állomása a nyugati parton fekvő Királynék Völgye, mely az ókorban a fáraók feleségeinek, hercegeknek, hercegnőknek és a nemesség különböző tagjainak temetkezési helye volt. A leghíresebb látnivaló Nefertarinak, II. Ramszesz kedvenc feleségének a sírja. Úgy tartják, hogy ez az egyik leggyönyörűbb sír Egyiptomban: falait teljesen beborítják a festmények, amelyek Nefertarit az istenek kíséretében ábrázolják.

2

Ezután III. Ramszesz halotti templomának – Medinat Habu – területén épen maradt ókori egyiptomi műalkotásokat és épületeket tekinthet meg, melyet méreteiben csak a karnaki Amon-templom előz meg.

3

Pihenésképp elfogyasztjuk svédasztalos ebédünket.

4

Ezután megtekintjük a Luxor Templomot, mely minden egyiptomi utazás kihagyhatatlan része. A templom építtetésében számos fáraó részt vett, mindegyikük bővítése nyomon követhető, mivel szobrok és falba vésett képek őrzik képmásukat.

5

A kulturális program levezetéseként kisebb hajóra szállunk a Níluson, közben megcsodálni Luxor látnivalóit, a Luxor templomot, a híres Winter Palace szállodát, az egyszerű emberek életét, az állatokat a folyóparton, a játszadozó gyerekeket.

6

A túlparton kikötve meglátogatjuk a Banán-szigetet, ami tele banán pálmákkal, ahogyan még biztosan sokan nem látták. Körbejárjuk az ültetvényt, találkozhatunk majmokkal, krokodilokkal egy mini állatkertben, a bátrabbak közelebbi viszonyba is kerülhetnek velük.

7

Végezetül ízletes gyümölcsökkel kínálnak.

8

A nap folyamán útba ejtünk egy albástromműhelyt is.