Kairó busszal/VIP transzferrel Marsa

1 napos
Kategória:

Kairó busszal Marsa Alamból

Egész napos Marsa Alamból induló kirándulás busszal a kultúra bölcsőjeként emlegetett Kairóba, vagy ahogyan a helyiek nevezik, Al-Kahirába, Egyiptom nyüzsgő és egzotikus fővárosába, Afrika és a Közel-Kelet legnagyobb metropoliszába.

Az „ezer minaret városa” látnivalók sokaságát kínálja a modern és ókori Egyiptom történelméből, valamint az iszlám és kopt kultúra köréből.

A kirándulás teljes végén alatt tapasztalt, helyi vezető kíséri az utasokat, akitől sokat megtudhatnak Egyiptom kultúrájáról, történelméről, szokásairól, és az emberek mindennapi életéről, valamint az ország jelen kori politikai, gazdasági helyzetéről.

Minimum létszám: 6 fő.

Indulás a szállodából a kora hajnali órákban, érkezés éjfél körül.

Az utazás vegyes nemzetiségű busszal történik, idegenvezetés angol nyelven!

VIP transzferrel, magyar idegenvezetéssel:


Indulási napok  
: hétfő, szerda, péntek, szombat


Jó tanács : a Kairói Múzeumban fotójegy váltható, de a Tutankhamon teremben tilos a fényképezés.

Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

Fontos: A VIP  a transzferre vonatkozik, tehát kényelmes, kevés utas egy kisbuszban, gyorsabb, rugalmasabb. VIP program minden esetben tartalmaz magyar nyelvű idegenvezetést, de mivel kevés magyarul beszélő kulturális idegenvezető van Egyiptomban, előfordulhat, hogy néha a helyszínen csatlakozik másik busz is,  mégis kis csapat, nem 40 fős csoport, így az egész programmenet rugalmasabb.

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, gyerekár: 11,99 éves korig

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat. 

Tartalmazza
utazás légkondicionált autóbusszal
ebéd
belépők
Nem tartalmazza
ebédnél az italok
múmiák terme az Egyiptomi Múzeumban
fotójegy
videójegy
belépő a piramis belsejébe
nílusi hajókázás
tevegelés a piramisoknál

1

Hajnali órákban indulunk a szállodákból, útközben egy pihenővel.

2

Első állomásként látogatást tehetnek a világon páratlan, több mint 12.000 darabos gyűjteménnyel rendelkező Egyiptomi Múzeumban, valamint lehetőségük nyílik hajókázni is a Níluson.

3

A buszból kitekintve, keresztülhaladva Kairón, a Gízai fennsíktól a Níluson át a híradásokból már jól ismert Tahrir térig, betekintést nyerhetnek a fővárosiak mindennapi életébe, láthatják a hatalmas különbségeket szegények és gazdagok életkörülményei között, és részeseivé válhatnak a lüktető metropolisz kaotikus közúti forgalmának, ahol a helyiek, számunkra érthetetlen és átláthatatlan szabályrendszer alapján közlekednek.

4

Ebédünket a piramis közelében fogyasztjuk el.

5

A túra során megtekinthetik az ókori világ 7 csodája közül egyedül épen maradt Gízai Piramisokat és a titokzatos Szfinxet.

6

A kirándulás során meglátogatunk egy papirusz múzeumot, ahol megmutatják nekünk, miként készítették a papiruszt, láthatják, hogy készültek az első könyvek, melyeket később felváltott az állati bőrből készült pergamen, VAGY egy parfümériában megismerhetik az ősi parfümkészítés jellemzőit, az egyiptomi parfümöket, belevethetik magukat a keleti illatok világába.

7

A programok végeztével visszaindulunk Hurghadára, útközben egy pihenőt tartva.