Kairó repülővel Marsa Alamból

1 napos
Kategória:

Kairó repülős kirándulás Marsa Alamból

Egész napos Marsa Alamból induló repülős kirándulás a kultúra bölcsőjeként emlegetett Kairóba vagy ahogyan a helyiek nevezik, Al-Kahirába, Egyiptom nyüzsgő és egzotikus fővárosába, ami Afrika és a Közel-Kelet legnagyobb metropolisza is.

Az „ezer minaret városa” látnivalók sokaságát kínálja a modern és ókori Egyiptom történelméből, valamint az iszlám és kopt kultúra köréből.

Minimum létszám: 4 fő

A program időtartama: 3.00 – 22.00-23.00 körül.

Idegenvezetés angol nyelven!

Indulási napok: létszámtól függ

Jó tanács: a Kairói Múzeumban fotójegy váltható, de a Tutankhamon teremben tilos fényképezni.

Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat. 

A programok sorrendje felcserélődhet.

Tartalmazza
utazás légkondicionált autóbusszal
repülőjegy, illeték
ebéd (ital nélkül)
belépőket
Nem tartalmazza
ebédnél az italok
fotójegy (50 LE)
videójegy (300 LE)
belépő a piramis belsejébe (nagy piramis 440 LE/fő, 2. és 3. piramis 100 LE/fő)
nílusi hajókázás: 10 $

1

Hajnali órákban busszal indulunk Hurghadára, ahonnan repülővel folytatjuk utunkat.

2

A túra során megtekinthetik az ókori világ 7 csodája közül egyedül épen maradt több mint 4500 éves Gízai Piramisokat és a titokzatos piramisok lábánál őrködő emberfejű és oroszlántestű Szfinxet.

3

Látogatást tehetnek a világon páratlan, az egyiptomi kincsek legnagyobb gyűjteményével rendelkező Egyiptomi Múzeumban, amely 1857-ben lett megalapítva és legfőbb büszkesége a Tutanhamon fáraóról szóló kiállítás, a híres arany maszkkal.

4

Majd rövid szabad program keretében belekóstolhatnak a keleti bazárok utánozhatatlan hangulatába, és próbára tehetik képességeiket az alkudozás terén az utcai árusokkal.

5

A buszos városnézés során – keresztülhaladva Kairón, a Gízai fennsíktól a Níluson át a híradásokból már jól ismert Tahrir térig – betekintést nyerhetnek a fővárosiak mindennapi életébe, láthatják a hatalmas különbségeket szegények és gazdagok életkörülményei között, és részeseivé válhatnak a lüktető metropolisz kaotikus közúti forgalmának, ahol a helyiek, számunkra érthetetlen és átláthatatlan szabályrendszer alapján közlekednek.

6

A kirándulás során meglátogatunk egy papirusz múzeumot, ahol megmutatják nekünk, miként készítették a papiruszt, láthatják, hogy készültek az első könyvek, melyeket később felváltott az állati bőrből készült pergamen, valamint egy parfümériában megismerhetik az ősi parfümkészítés jellemzőit, az egyiptomi parfümöket, belevethetik magukat a keleti illatok világába.

7

A kirándulás teljes időtartama alatt tapasztalt, helyi vezető kíséri az utasokat, akitől sokat tanulhatnak Egyiptom kultúrájáról, történelméről, szokásairól, és az emberek mindennapi életéről, valamint a jelen kor politikai, gazdasági helyzetéről az országban.