Jeruzsálem Sharmról

1 napos
Kategória:

Jeruzsálem busszal Sharm

Tartsanak velünk a világ egyik legősibb városába, amely kiállva a történelem viharos időszakainak próbáját, ma is fenségesen terül el a Földközi- és a Holt-tenger között a Júdeai-hegység fennsíkján. Jöjjenek velünk az Ígéret földjére!

Jeruzsálem a három vallás szent városa, több mint 3000 éve létezik. A legfontosabb látnivalók a régi városrészben találhatóak, így a kirándulás nagy részét itt töltjük, a program keretében végigjárjuk a főbb helyszíneket, amiről Jézus kapcsán a Bibliában olvashatunk.

Indulás a szállodából: 19.30 óra körül (hétfő/csütörtök)
Érkezés a szállodába: késő éjszakai órákban

MAGYAR IDEGENVEZETÉS: (MINIMUM LÉTSZÁM 5 FŐ) + 50 $/FŐ

Indulási napok: hétfő, csütörtök

FONTOS: KÉRJÜK ÚTLEVELÜKET VIGYÉK MAGUKKAL, vízumra nincs szükség, elég az „only sinai”

Jó tanács: Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat. 

Tartalmazza
utazás légkondicionált autóbusszal
OROSZ nyelvű idegenvezetést
belépők
ebéd (ital nélkül)
Nem tartalmazza
italok ebédnél

1

Éjjel indulunk légkondicionált autóbusszal, kb 3 órát utazunk Tabába, ahol átlépjük a határt és tovább utazunk Izraelbe, itt találkozunk az idegenvezetőnkkel és továbbutazunk, a Szent Városban ellátogatunk az Olajfák-hegyére, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a városra,

2

Jeruzsálemben a következő nevezetességeket tekintjük meg: Siratófalat, Keresztutat (Via Dolorosa) (5. stációtól a végéig - Jézus sírja), Szent Sír Bazilikát, Golgotát (Kálvária), Sion-hegyet, Dávid király sírját.

3

Betlehemben pedig elfogyasztjuk ebédünket, lehetőség nyílik ajándékvásárlásra és meglátogatjuk a Születés templomát, Jézus születési helyét.

4

A program második részét a Holt-tengernél töltjük, megmártózhatunk a sós vízben és kipróbálhatjuk, hogy való igaz-e, hogy nem tudunk elmerülni a tengerszint alatt 410 méterre fekvő tengerben. Ez a lefolyástalan tó Izrael és Jordánia területén található, vizében magas a só koncentrációja.

5

Egy élménydús nap után visszaindulás busszal Eilatba, ahol átkelünk a határon és tovább utazunk Sharm El-Sheikhbe. Késő esti órákban érünk a hotelhez.