Kairó repülővel Sharmról

egész napos
Kategória:

Kairó repülővel Sharm

Egész napos kirándulás a kultúra bölcsőjeként emlegetett Kairóba vagy ahogyan a helyiek nevezik, Al-Kahirába, Egyiptom nyüzsgő és egzotikus fővárosába, ami Afrika és a Közel-Kelet legnagyobb metropolisza is. Az „ezer minaret városa” látnivalók sokaságát kínálja a modern és ókori Egyiptom történelméből, valamint az iszlám és kopt kultúra köréből.

Minimum létszám: 4 fő

Indulás a szállodából: kb. 5.00 órakor, érkezés a szállodába: kb. 21 órakor

MAGYAR IDEGENVEZETÉS: (MINIMUM LÉTSZÁM 5 FŐ) + 20 $/FŐ

Indulási napok

FONTOS: KÉRJÜK ÚTLEVELÜKET VIGYÉK MAGUKKAL, az „only sinai" vízum nem elég!

Jó tanács: a Kairói Múzeumban tilos a fényképezőgép használata, ezért kérjük a fényképezőket ezen állomáson hagyják a buszban.

Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat. 

Tartalmazza
utazás légkondicionált autóbusszal
repülőjegy
illeték
idegenvezetés magyar nyelven
ebéd (ital nélkül)
belépő az Egyiptomi Múzeumba
belépő a Gízai műemlékekhez (Piramisok, Szfinx)
Nem tartalmazza
ebédnél az italok
fotójegy (50 LE)
videójegy (300 LE)
belépő a piramis belsejébe (nagy piramis 440 LE/fő, 2. és 3. piramis 100 LE/fő)
nílusi hajókázás: 10 $

1

Reggeli órákban indulás a szállodából a repülőtérre. Innen repülnek Kairóba az EgyptAir légitársasággal (kb. 45 perc), ahol várja Önöket az idegenvezetőnk, együtt indulnak el a felfedező útra.

2

A túra során megtekinthetik az ókori világ 7 csodája közül egyedül épen maradt több mint 4500 éves Gízai Piramisokat és a titokzatos piramisok lábánál őrködő emberfejű és oroszlántestű Szfinxet.

3

Látogatást tehetnek a világon páratlan, az egyiptomi kincsek legnagyobb gyűjteményével rendelkező Egyiptomi Múzeumban, amely 1857-ben lett megalapítva és legfőbb büszkesége a Tutanhamon fáraóról szóló kiállítás, a híres arany maszkkal.

4

A buszos városnézés során – keresztülhaladva Kairón, a Gízai fennsíktól a Níluson át a Tahrir térig – betekintést nyerhetnek a fővárosiak mindennapi életébe, láthatják a hatalmas különbségeket szegények és gazdagok életkörülményei között, és részeseivé válhatnak a lüktető metropolisz kaotikus közúti forgalmának, ahol a helyiek, számunkra érthetetlen és átláthatatlan szabályrendszer alapján közlekednek.

5

A kirándulás során meglátogatunk egy papirusz múzeumot, ahol megmutatják nekünk, miként készítették a papiruszt, láthatják, hogy készültek az első könyvek, melyeket később felváltott az állati bőrből készült pergamen, valamint egy parfümériában megismerhetik az ősi parfümkészítés jellemzőit, az egyiptomi parfümöket, belevethetik magukat a keleti illatok világába.

6

A programok végeztével indulás a kairói repülőtérre, majd visszarepülés Sharm el Sheikre, transzfer a szállodákba.