Luxor VIP Hurghada

1 napos
Kategória:

Luxor VIP Hurghadáról

Egy hosszú hurghadai program könnyített változata! 

Mert:
-          kényelmesebb
-          gyorsabb
-          magyarul beszélő idegenvezető
-          több idő jut minden látnivalóra
-          kevés útitárshoz kell igazodni
-          légkondicionált kisbusz

Engedjék meg, hogy egy felejthetetlen időutazásra invitáljuk Önöket! Térjenek velünk vissza a dicső múltba, az egyiptomi királyok és Tutankhamon korába!

Egész napos luxori kirándulásunk alatt a történelemkönyvek lapjai egyenként elevenednek majd meg a szemük előtt, és 1 napra Önök is részeseivé válhatnak ennek a varázslatos, magával ragadó világnak.

Luxor vagy ahogyan a történelemkönyvekből ismerhetjük, Théba, az ókori Egyiptom egyik fővárosa volt. Ma a világ legnagyobb szabadtéri múzeuma. Ebben a Nílus partján fekvő kisvárosban a múlt és a jelen, az ókori és a modern civilizáció egyedülálló keveredése bűvöli el a látogatót.

Minimum létszám: 6 fő

Ár: 110 $, gyerekár: 65 $ (a minimális létszám felett)

Indulási napok: csütörtök, vasárnap

Jó tanács: a Királyok Völgyében tilos a fényképezőgép használata, ezért kérjük a fényképezőket ezen állomáson hagyják a buszban.
Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ami a sziklákkal körülvett Királyok Völgyében még inkább érvényes, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet, valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával, de egyéb előírás ruházatra nincs) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

Kérjük hozzanak magukkal költőpénzt: egyiptomi font! (a Tutanhamon sírba a belépő csak helyi valutában fizethető!)

FontosA VIP  a transzferre vonatkozik, tehát kényelmes, kevés utas egy kisbuszban, gyorsabb, rugalmasabb. VIP program minden esetben tartalmaz magyar nyelvű idegenvezetést, de mivel kevés magyarul beszélő kulturális idegenvezető van Egyiptomban, előfordulhat, hogy néha a helyszínen csatlakozik másik busz is,  mégis kis csapat, nem 40 fős csoport, így az egész programmenet rugalmasabb.

Transzfer díj: Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből érkező vendégek esetén: 10 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy 6 fő esetén)

Tartalmazza
utazás légkondicionált autóbusszal
idegenvezetés magyar nyelven
ebéd
belépők
Nem tartalmazza
Tutankhamon sírkamrája a Királyok Völgyében (250 EGP)
fotójegy a Királyok Völgyében (300 EGP)
ebédnél az italok
Nílusi hajókázás - Banán-sziget (12 $)

1

Kora reggeli órákban indulunk útnak, útközben egy pihenővel. Felkészült idegenvezetőnk segítségével elkalauzoljuk Önöket a hieroglifák útvesztőjében, bevezetjük Önöket Egyiptom történelmébe!

2

Kirándulásunk első állomása a Karnaki templom lélegzetelállító, monumentális oszlopai között barangolva érthetjük meg igazán, milyen határtalan is az emberi teremtőképesség. Csodálattal és tisztelettel adózhatunk az alkotóinak, akik több mint 2000 éven keresztül építették meg a világ egyik legnagyobb ókori vallási színhelyét, a mai Egyiptom leghíresebb épületegyüttesét. Az épület falai mentén sétálva, a több ezer éves köveket megérintve, és mélyen magunkba szívva Egyiptom forró levegőjét, méltán érezhetjük, hogy már mi is részesei lettünk ennek a világnak.

3

A Níluson áthajózva gyönyörködhetünk a keleti és nyugati part építészeti remekműveiben, melyek évszázadok óta ékességei a városnak. Itt néhány percre valóban úgy tűnik majd, hogy visszafordult az idő kereke, hiszen 4000 évvel ezelőtt is hasonló látvány fogadta a folyó felől a városba érkezőket.

4

Megpihenve elfogyasztjuk svédasztalos ebédünket.

5

Meglátogatjuk a titokzatos Királyok Völgyét, a képekkel és hieroglifákkal gazdagon díszített király sírokat.

6

Következő állomásunk Hatsepszut királynő impozáns, sziklába vájt halotti temploma, mely a Királyok Völgye túloldalán található, ámulatba ejtő építészeti alkotás.

7

Rövid pihenő keretében megcsodálhatjuk a Memnon kolosszusokat, mely hatalmas méretével magasodik elénk.

8

Útba ejtünk egy alabástromműhelyt is, ahol bemutatják hogyan készülnek a különféle szobrok és vásárolni is lehet.

9

A programok végeztével visszaindulunk Hurghadára, útközben egy pihenővel.