Kairó VIP Hurghada

1 napos
Kategória:

Kairó VIP Hurghadáról

Egy hosszú program könnyített változata! Utazzon Hurghadáról privát transzferrel Kairó VIP kirándulásunkra!

Mert:

-          kényelmesebb
-          gyorsabb
-          magyarul beszélő idegenvezető
-          több idő jut minden látnivalóra
-          kevés útitárshoz kell igazodni
-          légkondicionált kisbusz
Egész napos kirándulás a kultúra bölcsőjeként emlegetett Kairóba, vagy ahogyan a helyiek nevezik, Al-Kahirába, Egyiptom nyüzsgő és egzotikus fővárosába, Afrika és a Közel-Kelet legnagyobb metropoliszába.

Az „ezer minaret városa” látnivalók sokaságát kínálja a modern és ókori Egyiptom történelméből, valamint az iszlám és kopt kultúra köréből.

Minimum létszám: 6 fő

Indulás a szállodából: kb. 2 órakor
Érkezés a szállodába: kb. 22 órakor

Ár: 110 $, gyerekár: 65 $ (a minimális létszám felett)

Indulás napok: péntek, szerda

Jó tanács: a Kairói Múzeumban fotójegy váltható, Tutankhamon teremben azonban tilos a fényképezés!

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, gyerekár: 11.99 éves korig.

Jó tanács: a Kairói Múzeumban fotójegy váltható, Tutankhamon teremben azonban tilos a fényképezés! 
Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

Fontos: A VIP  a transzferre vonatkozik, tehát kényelmes, kevés utas egy kisbuszban, gyorsabb, rugalmasabb. VIP program minden esetben tartalmaz magyar nyelvű idegenvezetést, de mivel kevés magyarul beszélő kulturális idegenvezető van Egyiptomban, előfordulhat, hogy néha a helyszínen csatlakozik másik busz is,  mégis kis csapat, nem 40 fős csoport, így az egész programmenet rugalmasabb.

Transzfer díj: Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből érkező vendégek esetén: 8 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy több fő esetén)

Tartalmazza
utazást légkondicionált autóbusszal
idegenvezetést magyar nyelven
ebédet
belépőt az Egyiptomi Múzeumba
belépőt a Gízai műemlékekhez (Piramisok, Szfinx)
Nem tartalmazza
ebédnél az italok
fotójegy (50 LE)
videójegy (300 LE)
belépő a piramis belsejébe (nagy piramis 440 LE/fő, 2. és 3. piramis 100 LE/fő)
nílusi hajókázás 10 $

1

Hajnali órákban indulunk a szállodákból, útközben egy pihenővel.

2

Első állomásként látogatást tehetnek a világon páratlan, több mint 12.000 darabos gyűjteménnyel rendelkező Egyiptomi Múzeumban, valamint lehetőségük nyílik hajókázni is a Níluson.

3

A buszból kitekintve, keresztülhaladva Kairón, a Gízai fennsíktól a Níluson át a híradásokból már jól ismert Tahrir térig, betekintést nyerhetnek a fővárosiak mindennapi életébe, láthatják a hatalmas különbségeket szegények és gazdagok életkörülményei között, és részeseivé válhatnak a lüktető metropolisz kaotikus közúti forgalmának, ahol a helyiek, számunkra érthetetlen és átláthatatlan szabályrendszer alapján közlekednek.

4

Ebédünket a piramis közelében fogyasztjuk el.

5

A túra során megtekinthetik az ókori világ 7 csodája közül egyedül épen maradt Gízai Piramisokat és a titokzatos Szfinxet.

6

A kirándulás során meglátogatunk egy papirusz múzeumot, ahol megmutatják nekünk, miként készítették a papiruszt, láthatják, hogy készültek az első könyvek, melyeket később felváltott az állati bőrből készült pergamen, VAGY egy parfümériában megismerhetik az ősi parfümkészítés jellemzőit, az egyiptomi parfümöket, belevethetik magukat a keleti illatok világába.

7

A kirándulás teljes időtartama alatt tapasztalt, helyi vezető kíséri az utasokat, akitől sokat megtudhatnak Egyiptom kultúrájáról, történelméről, szokásairól, és az emberek mindennapi életéről, valamint az ország jelen kori politikai, gazdasági helyzetéről.

8

A programok végeztével visszaindulunk Hurghadára, útközben egy pihenőt tartva.