Kairó repülővel Hurghada

1 napos
Kategória:

Kairó repülős kirándulás Hurghadáról
 
Egész napos kirándulás a kultúra bölcsőjeként emlegetett Kairóba vagy ahogyan a helyiek nevezik, Al-Kahirába, Egyiptom nyüzsgő és egzotikus fővárosába, ami Afrika és a Közel-Kelet legnagyobb metropolisza is.
Az „ezer minaret városa” látnivalók sokaságát kínálja a modern és ókori Egyiptom történelméből, valamint az iszlám és kopt kultúra köréből. Tartson velünk Hurghadáról Kairó repülős kirándulásunkra!

Minimum létszám: 4 fő

Indulás a szállodából: kb. 5.30 órakor
Érkezés a szállodába: kb. 21 órakor

Indulási napok: létszámtól függ

Jó tanács: a Kairói Múzeumban fotójegy váltható, Tutankhamon teremben azonban tilos a fényképezés!
Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

Transzfer díj: Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből érkező vendégek esetén: 8 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy több fő esetén)

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat. 

Tartalmazza
utazást légkondicionált autóbusszal
idegenvezetést magyar nyelven
ebédet (ital nélkül)
belépőt az Egyiptomi Múzeumba
belépőt a Gízai műemlékekhez (Piramisok, Szfinx)
Nem tartalmazza
ebédnél az italok
fotójegy (50 LE)
videójegy (300 LE)
belépő a piramis belsejébe (nagy piramis 440 LE/fő, 2. és 3. piramis 100 LE/fő)

1

Kora reggeli órákban indulunk a repülőtérre, kb 1 órás utazás után szállunk le Kairóban, innen transzferrel visznek tovább a látnivalókhoz.

2

Látogatást tehetnek a világon páratlan, az egyiptomi kincsek legnagyobb gyűjteményével rendelkező Egyiptomi Múzeumban, amely 1857-ben lett megalapítva és legfőbb büszkesége a Tutanhamon fáraóról szóló kiállítás, a híres arany maszkkal, valamint lehetőségük nyílik hajókázni is a Níluson.

3

A buszos városnézés során – keresztülhaladva Kairón, a Gízai fennsíktól a Níluson át a híradásokból már jól ismert Tahrir térig – betekintést nyerhetnek a fővárosiak mindennapi életébe, láthatják a hatalmas különbségeket szegények és gazdagok életkörülményei között, és részeseivé válhatnak a lüktető metropolisz kaotikus közúti forgalmának, ahol a helyiek, számunkra érthetetlen és átláthatatlan szabályrendszer alapján közlekednek.

4

Elfogyasztjuk ízletes ebédünket a piramis közelében.

5

A túra során megtekinthetik az ókori világ 7 csodája közül egyedül épen maradt több mint 4500 éves Gízai Piramisokat és a titokzatos piramisok lábánál őrködő emberfejű és oroszlántestű Szfinxet.

6

A kirándulás során meglátogatunk egy papirusz múzeumot, ahol megmutatják nekünk, miként készítették a papiruszt, láthatják, hogy készültek az első könyvek, melyeket később felváltott az állati bőrből készült pergamen, valamint egy parfümériában megismerhetik az ősi parfümkészítés jellemzőit, az egyiptomi parfümöket, belevethetik magukat a keleti illatok világába.

7

A kirándulás teljes időtartama alatt tapasztalt, helyi vezető kíséri az utasokat, akitől sokat tanulhatnak Egyiptom kultúrájáról, történelméről, szokásairól, és az emberek mindennapi életéről, valamint a jelen kor politikai, gazdasági helyzetéről az országban.

8

A program végeztével indulunk a repülőtérre, majd Hurghadára érve a szállodákba.