Luxor - Dendera - Abydos kétnapos Hurghada

2 napos
Kategória:

Luxor - Dendera - Abydos kétnapos Hurghadáról

A kirándulás során kalandozunk az ország kultúrájába és varázslatos múltjába. Tartson velünk Hurghadáról a két napos Luxor - Dendera - Abydos kirándulásunkra!

Luxorban felelevenedik a dicső múlt, az óriási templomok, a szobrok elvarázsolnak, minden utasban örök emléket hagy ez a gazdag történelemmel rendelkező Nílus-parti város.

A második napon Denderába és Abydosba teszünk látogatást, ahol további fantasztikus látnivalók, építészeti csodák várnak ránk.

Minimum létszám: 6 fő. Idegenvezetés angol nyelven. Nagyobb létszám esetén magyar idegenvezetéssel.

Indulás a szállodából a reggeli órákban, érkezés késő este.

Indulási napok: létszámtól függ

Jó tanács: Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, gyerekár: 11.99 éves korig.

Transzfer díj: Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből érkező vendégek esetén: 8 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy több fő esetén)

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat. 

A programok sorrendje felcserélődhet.

Tartalmazza
utazást légkondicionált autóbusszal
idegenvezetést
belépőjegyeket
szállást félpanziós ellátással
ebédet
Nem tartalmazza
Tutankhamon sírkamrája a Királyok Völgyében (250 EGP)
fotójegy a Királyok Völgéyben (300 EGP)
ebédnél az italok
Nílusi hajókázás - Banán-sziget (12 $)
fakultatív hang- és fényjáték

1

Kora reggeli órákban indulunk útnak és Luxor felé vesszük az irányt

2

Első állomásunk a Karnaki templom lélegzetelállító, monumentális oszlopai között barangolva érthetjük meg igazán, milyen határtalan is az emberi teremtőképesség. Csodálattal és tisztelettel adózhatunk az alkotóinak, akik több mint 2000 éven keresztül építették meg a világ egyik legnagyobb ókori vallási színhelyét, a mai Egyiptom leghíresebb épületegyüttesét.Az épület falai mentén sétálva, a több ezer éves köveket megérintve, és mélyen magunkba szívva Egyiptom forró levegőjét, méltán érezhetjük, hogy már mi is részesei lettünk ennek a világnak.

3

A Níluson áthajózva gyönyörködhetünk a keleti és nyugati part építészeti remekműveiben, melyek évszázadok óta ékességei a városnak. Itt néhány percre valóban úgy tűnik majd, hogy visszafordult az idő kereke, hiszen 4000 évvel ezelőtt is hasonló látvány fogadta a folyó felől a városba érkezőket.

4

Pihenésképpen elfogyasztjuk ebédünket a Nílus partján.

5

Ezután elkalauzoljuk Önöket a hieroglifák útvesztőjében, bevezetjük Önöket Egyiptom történelmébe! Meglátogatjuk a titokzatos Királyok Völgyét, a képekkel és hieroglifákkal gazdagon díszített király sírokat

6

Ezután a hegy túloldalán található Hatsepsut királynő impozáns, sziklába vájt halotti templomát látogatjuk me.

7

Rövid pihenőt tartunk a Memnon Kolosszusokatnál.

8

Nap folyamán útba ejtünk egy alabástrom-és egy papíruszműhelyt is.

9

Az éjszakát Luxorban töltjük 3* szállodában, fakultatív programként megtekinthető a hang- és fényjáték a Karnaki templomban.

10

Másnap reggeli órákban útnak indulunk, további varázslatos élmények várnak ránk.

11

Első állomásunk Felső-Egyiptom legősibb fővárosába, Abydosba, melyet több mint 5000 éve alapítottak. Megtekintjük I. Seti templomát, mely jó állapotban maradt fenn. Hihetetlen magasságú, és megannyi színű oszlop biztosan mindenkit elvarázsol, a templom falain a híres abydosi királylista található, mely I. Seti előtti királyokat mutatja be. A hieroglifák között látható egy helikopterhez hasonlító repülőgép, egy merülőhajó, és két farokvitorlával rendelkező gépezet alakja.

12

Következő állomásunk Ozireion, melyet Oziris tiszteletére emeltek. Ez egy egyedülálló templom, amelyben az ókori Egyiptom hét istenét imádták. Ozirisznek, Ízisznek, Hórusznak, Amon Rének, Harahti Rének, Ptahnak és az istenné nyilvánított Széthinek is volt itt saját szentélye. Úgy tartották, hogy a templomban található Ozirisz isten feje is.

13

Ezután felfrissülésként elfogyasztjuk ebédünket.

14

Majd utunkat tovább folytatva Denderában megtekintjük Hathor istennő templomát, mely egyben a legjobb állapotban fennmaradt ókori szentély. A sokszínű templom gyönyörűen díszített oszlopai és falai több mint 2000 évesek. Szintén itt található a világ egyik legősibb horoszkópja és naptára.

15

A túra végeztével visszaindulunk Hurghadára.