Luxor busszal Hurghada

1 napos
Kategória:

Luxor busszal Hurghadáról

Engedjék meg, hogy egy felejthetetlen időutazásra invitáljuk Önöket! Térjenek velünk vissza a dicső múltba, az egyiptomi királyok és Tutankhamon korába!

A Hurghadáról induló egész napos luxori kirándulásunk alatt a történelemkönyvek lapjai egyenként elevenednek majd meg a szemük előtt, és 1 napra Önök is részeseivé válhatnak ennek a varázslatos, magával ragadó világnak. Tartsanak velünk Hurghadáról egy napos kirándulásunkra Luxorba!

Luxor vagy ahogyan a történelemkönyvekből ismerhetjük, Théba, az ókori Egyiptom egyik fővárosa volt. Ma a világ legnagyobb szabadtéri múzeuma. Ebben a Nílus partján fekvő kisvárosban a múlt és a jelen, az ókori és a modern civilizáció egyedülálló keveredése bűvöli el a látogatót.

Indulás a szállodából: kb. 4 órakor 
Érkezés a szállodába: kb. 22 órakor 

Az utazás vegyes nemzetiségű busszal történik, idegenvezetés angol nyelven!

Indulási napok: kedd, csütörtök, vasárnap

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, gyerekár: 11.99 éves korig.

Transzfer díj: Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből érkező vendégek esetén: 8 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy több fő esetén)

Tartalmazza
utazás légkondicionált autóbusszal
idegenvezetés angol nyelven
ebéd
belépők
Nem tartalmazza
Tutankhamon sírkamrája a Királyok Völgyében (250 EGP)
fotójegy a Királyok Völgyében (300 EGP)
ebédnél az italok
Nílusi hajókázás - Banán-sziget (12 $)

1

Kora reggeli órákban indulunk útnak, útközben egy pihenővel. Felkészült idegenvezetőnk segítségével elkalauzoljuk Önöket a hieroglifák útvesztőjében, bevezetjük Önöket Egyiptom történelmébe!

2

Kirándulásunk első állomása a Karnaki templom lélegzetelállító, monumentális oszlopai között barangolva érthetjük meg igazán, milyen határtalan is az emberi teremtőképesség. Csodálattal és tisztelettel adózhatunk az alkotóinak, akik több mint 2000 éven keresztül építették meg a világ egyik legnagyobb ókori vallási színhelyét, a mai Egyiptom leghíresebb épületegyüttesét. Az épület falai mentén sétálva, a több ezer éves köveket megérintve, és mélyen magunkba szívva Egyiptom forró levegőjét, méltán érezhetjük, hogy már mi is részesei lettünk ennek a világnak.

3

A Níluson áthajózva gyönyörködhetünk a keleti és nyugati part építészeti remekműveiben, melyek évszázadok óta ékességei a városnak. Itt néhány percre valóban úgy tűnik majd, hogy visszafordult az idő kereke, hiszen 4000 évvel ezelőtt is hasonló látvány fogadta a folyó felől a városba érkezőket.

4

Megpihenve elfogyasztjuk svédasztalos ebédünket.

5

Meglátogatjuk a titokzatos Királyok Völgyét, a képekkel és hieroglifákkal gazdagon díszített király sírokat.

6

Hatsepszut királynő impozáns, sziklába vájt halotti templomát, mely a Királyok Völgye túloldalán található, ámulatba ejtő építészeti alkotás.

7

Rövid pihenő keretében megcsodálhatjuk a Memnon kolosszusokat, mely hatalmas méretével magasodik elénk.

8

Útba ejtünk egy alabástromműhelyt is, ahol bemutatják hogyan készülnek a különféle szobrok és vásárolni is lehet.

9

A programok végeztével visszaindulunk Hurghadára, útközben egy pihenővel.