Dendera - Abydos Hurghada

1 napos
Kategória:

Dendera - Abydos Hurghadáról

Rabul ejtette Önöket az ország történelmének és kultúrájának varázslatos és rejtélyes világa?

Egész napos Dendera - Abydos programunk Hurghadáról most igazi ínyencségekkel szolgál azoknak, akik szeretnék még jobban megismerni az ókori Egyiptomb építészeti és kulturális örökségeit.

Egyedi túrát teszünk Egyiptom legrégebbi kereskedelmi útvonalán a hegyek és a Vörös-tenger között. Az út során megállunk majd, hogy megtekintsük a csodálatos hegyeket, ahol pillantást vethetnek az ősi Beduin Egyiptomra.

Minimális létszám: 6 fő. Idegenvezetés angol nyelven. Nagyobb létszám esetén magyar idegenvezetéssel.

Indulás a szállodából: kb. 4 órakor
Érkezés a szállodába: kb. 22 órakor

Indulási napok: létszámtól függ

Jó tanács: Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, gyerekár: 11.99 éves korig.

Transzfer díj: Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből érkező vendégek esetén: 8 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy több fő esetén)

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat. 

Tartalmazza
utazást légkondicionált autóbusszal
idegenvezetést
belépőjegyeket
ebédet
Nem tartalmazza
ebédnél az italok

1

Kora reggeli órákban indulunk útnak, ütközben egy pihenőt tartva.

2

Első állomásunk Felső-Egyiptom legősibb fővárosába, Abydosba, melyet több mint 5000 éve alapítottak. Megtekintjük I. Seti templomát, mely jó állapotban maradt fenn. Hihetetlen magasságú, és megannyi színű oszlop biztosan mindenkit elvarázsol, a templom falain a híres abydosi királylista található, mely I. Seti előtti királyokat mutatja be. A hieroglifák között látható egy helikopterhez hasonlító repülőgép, egy merülőhajó, és két farokvitorlával rendelkező gépezet alakja.

3

Következő állomásunk Ozireion, melyet Oziris tiszteletére emeltek. Ez egy egyedülálló templom, amelyben az ókori Egyiptom hét istenét imádták. Ozirisznek, Ízisznek, Hórusznak, Amon Rének, Harahti Rének, Ptahnak és az istenné nyilvánított Széthinek is volt itt saját szentélye. Úgy tartották, hogy a templomban található Ozirisz isten feje is.

4

Ezután felfrissülésként elfogyasztjuk ebédünket.

5

Majd utunkat tovább folytatva Denderában megtekintjük Hathor istennő templomát, mely egyben a legjobb állapotban fennmaradt ókori szentély. A sokszínű templom gyönyörűen díszített oszlopai és falai több mint 2000 évesek. Szintén itt található a világ egyik legősibb horoszkópja és naptára.

6

A túra végeztével visszaindulunk Hurghadára.