Hurghada városnézés és vásárlás

fél napos
Kategória:

A városnézésen megismerhetik Hurghadát, a Vörös-tenger partján fekvő, pezsgő életű üdülővárost, amely amellett, hogy igazi turistaparadicsommá vált az elmúlt néhány év során, mégis megőrizte az arab/egyiptomi városok utánozhatatlan hangulatát és báját.

Indulás a szállodából kora délutáni órákban, visszaérkezés a szállodákba kora este

Indulási nap: létszámtól függ 

Jó tanács: kérjük hozzanak magukkal vizet kényelmes ruhát

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES

Transzfer díj: Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből érkező vendégek esetén: 8 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy több fő esetén)

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat.

Tartalmazza
transzfer
idegenvezetés
Nem tartalmazza

1

A kirándulás során megnézzük a mindig nyüzsgő és zajos új központot, Sakkalát, az európai színvonalú, impozáns új kikötőt, ahol kávézók és éttermek sokasága csábítja a turistákat.

2

Majd megnézzük a hagyományos halpiacot, ami éles kontrasztot ad a mecset és a kikötő között.

3

Az új mecsetet megtekintjük kívülről, betekintést nyerhetünk az iszlám világba, majd Dahar felé indulunk, ahol szintén kívülről megtekintjük a kopt templomot és pár információval gazdagodunk a kopt keresztényekről.

4

Közben a buszból kitekintve láthatjuk, hogy élnek, a nagyrészt helyiek lakta Dahar városrészben (óváros) és rövid látogatást teszünk a tradicionális zöldség- és gyümölcspiacon is.

5

Ezek után megtekintjük, hogyan készülnek a natúr olajak és lehetőség lesz natúr olajokat, parfümöt vásárolni (többek között a mindenre gyógyírt jelentő fekete kömény olajat, jojobaolajat, mandulaolajat, természetes szappanokat, fűszereket, teákat – mind-mind 100%-ban természetes alapanyagokkal), valamint kedvező áron szerezhetnek be ajándékokat, emlékeket egy fix áras üzletben (legyen az vízipipa, papírusz, szobrok, vagy akár hűtőmágnes, apró emlékek).