Kairó Citadel Hurghada

egész napos
Kategória:

Kairó Citadel Hurghadáról

Ha járt már Kairóban, látta a piramisokat még nem látott mindent, tudjon meg többet erről a fantasztikus kultúráról és a hatalmas városról! Tartson velünk Hurghadáról Kairó Citadel kirándulásunkra!

A Kelet kapuja egy élettel teli, lüktető metropolisz, amely ötvözi a legősibb civilizáció gazdagságát a modern kultúra vívmányaival.

Engedje meg, hogy elkalauzoljuk ebbe a nyüzsgő nagyvárosba és egy különleges program keretében bemutassuk Önnek az iszlám és kopt kultúra nevezetességeit!

Minimum létszám: 6 fő

Indulás a szállodából: kb. 2 órakor
Érkezés a szállodába: kb. 22 órakor

Indulási napok: létszámtól függ

Jó tanács: ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, gyerekár: 11.99 éves korig.

Transzfer díj: Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből érkező vendégek esetén: 8 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy több fő esetén)

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat.

Tartalmazza
utazás légkondicionált autóbusszal
ebéd
belépők
Nem tartalmazza
ebédnél az italok

1

Kirándulásunk első állomása a Száláh El-Din Citadella, mely kihagyhatatlan látnivaló Kairóban, a fáraókkal kapcsolatos látnivalókat leszámítva valószínűleg a legnépszerűbb műemlék az egyiptomi fővárosban. Itt megtekintjük a citadella tetején található Mohamed Ali mecsetet, melyet Alabástrom mecsetnek is neveznek, innen remek kilátás nyílik a városra.

2

Majd folytatjuk túránkat a kopt negyedben, ahol különleges templomokat tekinthetünk meg, többek között a leghíresebb kopt templomot, a függő templomot, mely a Közel-Kelet egyik legszebb keresztény temploma. A római kori erődítményvárosban, Babilonban található templom hajója egy átjáró fölött „függ”.

3

Valamint meglátogatjuk az Amr Ibn al-As mecsetet, Kairó legelső mecsetét, ahonnan elindult Egyiptom iszlámosítása.

4

Pihenésképp elfogyasztjuk svédasztalos ebédünket.

5

Ezután látogatást teszünk a híres Egyiptomi Múzeumba, az egyiptomi kincsek legnagyobb gyűjteménye itt található, legfőbb büszkesége a Tutankhamon fáraóról szóló kiállítás, a híres arany maszkkal, továbbá múmiák, papiruszok az ősi írással, szobrok, érmék.

6

A kirándulás során meglátogatunk egy papirusz múzeumot, ahol megmutatják nekünk, miként készítették a papiruszt, láthatják, hogy készültek az első könyvek, melyeket később felváltott az állati bőrből készült pergamen.