Kairó - Alexandria kétnapos Hurghada

2 napos
Kategória:

Kairó - Alexandria kétnapos Hurghadáról

A program során megismerkedhetünk Egyiptom két nagyvárosával, a mindig nyüzsgő, keleti hangulatú Kairóval és az egykori mediterrán fővárossal, Alexandriával.

Minimum létszám: 6 fő

Indulás a szállodából: kb. 2 órakor
Érkezés a szállodába: másnap kb. 22 órakor

Indulási napok : létszám függvényében

Jó tanács : Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért ajánljuk magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionáló busszal utazunk, kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

Kedvezmény : 3.99 éves korig INGYENES, gyerekár: 11.99 éves korig.

Transzfer díj : Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből: 8 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy több fő esetén) 

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat. 

Tartalmazza
utazást légkondicionált autóbusszal
idegenvezetést angol nyelven
étkezéseket
szállást Alexandriában
belépőket
Nem tartalmazza
ebédnél az italok
belépő a piramis belsejébe (nagy piramis 440 LE/fő, 2. és 3. piramis 100 LE/fő)

1

Kirándulás Kairóban: Hajnalban indulás a szállodából, majd Kairóba érve két program közül választhatunk.

2

1. verzió: idegenvezetővel együtt felfedezőútra indulunk a Gízai piramisokhoz és a titokzatosan nagy Szfinxhez, amiket a világ 7 csodája közé sorolják, valamint a kevésbé látogatott, de nagyon híres Szakkarai piramisokat, Egyiptom első piramisát tekintjük meg, mely 1979-től az UNESCO Világörökség része. Dzsószer fáraó egyedülálló piramisa ismereteink szerint a világon a legrégibb, nagyméretű kőépítmény.

3

2. verzió: Kirándulásunk első állomása a Száláh El-Din Citadella, mely kihagyhatatlan látnivaló Kairóban, a fáraókkal kapcsolatos látnivalókat leszámítva a legnépszerűbb műemlék az egyiptomi fővárosban. Itt megtekintjük a citadella tetején található Mohamed Ali mecsetet, melyet Alabástrom mecsetnek is neveznek, innen remek kilátás nyílik a városra. Majd folytatjuk túránkat a kopt negyedben, ami Kairó legősibb városrésze. A kopt negyed ma egy teljesen körülhatárolt városrész, amelyet biztonsági szolgálat véd. Látnivalók: Függőtemplom - Kairó legszebb keresztény temploma. Az oszlopokkal elválasztott hajókat dongaboltozatú famennyezet fedi. A belső tér szépségét az elefántcsont berakásos oltárrács és a faragott márványoltár is emeli. Szent Barbara-templom - Egyiptom egyik legszebb és legnagyobb temploma. Nevét arról a lányról kapta, akit saját apja vert halálra, mert kitartott a hite mellett. A Sikátorváros szerint Jeruzsálem óvárosához hasonlít. Sorra nyílnak innen a régi templomok, kegyhelyek, sőt a temető kapui. Itt található a barlangkápolna, a Szent Család tartózkodási helyeként számon tartott legfontosabb egyiptomi kegyhely, a Szent Szergiusz templom. Ez a kopt negyed legrégibb temploma, és egyben a leghíresebb keresztény zarándokhely az országban.Számos keresztény templom mellett itt található az ország legrégibb zsinagógája is, a Ben Ezra-zsinagóga, amely az egyiptomi zsidó közösség legfontosabb temploma lehetett. Bár a hagyomány Mózeshez köti a zsinagógát, valójában egy 8. században épült templom az „őse”, amelyet néhány évszázaddal később azonban leromboltak, de a 12. században Ben Ezra jeruzsálemi rabbi templomot építtetett e helyén. Végül meglátogatjuk az Amr Ibn al-As mecsetet, Kairó legelső mecsetét, ahonnan elindult Egyiptom iszlámosítása.

4

A mozgalmas nap végén továbbutazunk Alexandriába, az éjszakát egy 3* hotelban töltjük.

5

Kirándulás Alexandriában: Reggeli után felfedezzük Egyiptom második legnagyobb városát. Megtekintik a Montazah-i palotát, ami egyesíti a török és a firenzei építészeti stílust. Alexandria keleti végén, a Földközi-tenger partján hosszan elnyúlva fekszik Farouk király - hajdani uralkodó - nyári rezidenciája. A királyi palota vegyes, firenzei-török stílusban készült.

6

Innen tovább utazunk Alexandria új könyvtárába, ami az ókori világ legnagyobb könyvtára volt. A Kr. e. 3. században hozták létre Egyiptomban, hogy az addig többnyire a templomokban őrzött tekercseket egy helyen gyűjtsék össze. A könyvtár eredeti rendeltetése, a könyvek gyűjtése mellett, a Muszeionban tevékenykedő tudósok munkájának az elősegítése volt. Az Alexandriai Könyvtár először Kr. e. 48–47-ben, az alexandriai háború idején égett le. Az elkövetkező években, a folyamatos római támadások többször is megsérült. A végső pusztulás 640–642 között következett be.

7

Ezután meglátogatják Pompeius oszlopát, melynek eredete nem tisztázott, egyes vélemények szerint Pompeius, Diocletianus császár tiszteletére állíttatott, amely a romok között még ma is áll. Mások szerint a valóságban semmi köze Pompeiushoz, a név Pompeius feltételezett sírjára utal. Megint más elképzelés szerint a város kormányzója építtette Diocletianus császár tiszteletére, ezáltal kifejezve köszönetét, melyet Alexandriáért tett a város bukása után.Az oszlop egy darab vörös gránitból van faragva, melyet Asszuánból szállíttattak ide és magassága 20, átmérője pedig 2 és fél méter. A korinthoszi stílusú oszloptalapzatával és fejezetével együtt összesen 32 méter magas.

8

Ebéd után visszaindulunk Hurghadára.