Goulash -

Goulash - "Lido-anya" konyhája

július 14, 2020

Az egyiptomi goulash egy teljesen más étel, mint amit a magyarok a gulyásról gondolnak. Ez egyfajta húsos baklava, ropogós tészta, ízletes, húsos töltelékkel.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg darált hús
  • 1 db nagyobb vöröshagyma apróra szelve
  • feketebors ízlés szerint
  • 1/4 kk gyömbér
  • erős paprika ízlés szerint
  • 1/4 kk kardamon
  • 2 ek vaj
  • 1 db tojás
  • 3/4 bögre tej
  • 1,5 bögre húsleves vagy alaplé


Elkészítés:

  1. A húst kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra szelt vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket (bors, gyömbér, erős paprika, kardamon, só) és a vajat
  3. A rétegezés a baklavához hasonlóan történik - a lapok felét rétegenként megkenjük vajjal, felénél mehet a töltelék, majd a maradék lapok szintén vajjal kenve.
  4. Baklavához hasonlóan kockákra vágjuk.
  5. Összekeverjük a tojást, a tejet és adunk hozzá fekete borsot, ezzel leöntjük a tésztát.
  6. 180 fokon aranybarnára sütjük.
  7. Sütés után leöntjük a húslevessel.

Jó étvágyat!

#lidokonyha #lidoanyakonyhája #omlidokitchen #omlido #goulash

Korábbi receptek (katt a szövegre a recept olvasásához)

Első rész: Aish baladi - arab lepénykenyér

Második rész: Qatayef - arab édesség

Harmadik rész: Mahshi - töltött zöldségek

Negyedik rész: Basbousa - búzadarás édesség

Ötödik rész: Falafel - csicseriborsó fasírt

Hatodik rész: Mousaka - rakott padlizsán

Hetedik rész:Hawawshi - töltött arab kenyér

Nyolcadik rész: Alexandriai máj

Kilencedik rész: Koshari